Restauranger, barer och nöjen

Ett restaurangbesök i Oslo är riktigt spännande. De norska kockarna står högt i kurs och hör till världseliten och flertalet av dem utövar sin konst på restauranger i Oslo. Att äta ute i Oslo är väldigt populärt speciellt hos Oslo´s egna invånare. Som i så många andra stora städer så har det de senaste decennierna blivit så att man träffas på en restaurang, bar eller café för att umgås med sina vänner. Osloborna har också blivit mer världsvana och beresta vilket gör att de kan mer om olika matkulturer. Detta gör att det finns ett stort utbud att välja emellan för dig som utifrånkommande. På många ställen måste man boka bord i god tid då det ofta är fullt. I Oslo är det också så att om du bokar bord klockan 20.00 så räknar krögaren med att du stannar hela kvällen. Det innebär inte att du måste stanna tills de stänger men de bokar inte in någon annan gäst efter dig. Ganska bra faktiskt! I Sverige känner man säg nästan lite stressad när man går på restaurang.

I Oslo kan du räkna med att du får en trevlig kväll. De är kända för hög servicenivå samt bra kvalitet på det som de serverar. Priserna är kanske en anledning till detta. På en av de billigare restaurangerna får du räkna med cirka 300 Norska kronor för en person, alltså cirka 340 svenska kronor. Då är inte drycken inkluderad. Vill du unna dig något extra och besöka någon av de lite finnare ställena så kan du se fram emot en nota på minst det dubbla per person.

Utbudet av restauranger är som sagt stort. Givetvis skall du prova den inhemska maten men på grund av invandring så finns även mat från alla världens hörn. Asiatisk, indisk och pakistansk för att nämna några. De flesta av oss svenska måste ju även äta lunch mitt på dagen. Lunchen är emellertid inte lika viktig för Osloborna. Tidigare var det svårt att hitta en restaurang som serverade mat mitt på dagen. Detta har som tur är börjat ändra sig och fler och fler restauranger har nu öppet även vid lunch. Men det serveras ofta olika typer av smörgåsar där skaldjur är ett vanligt inslag. För den som kan tänka sig in snabblunch finns självklart kebab och hamburgare att köpa lite här och där.

Äta ute i Oslo är riktigt spännande. Norska

kockar hör till världseliten och många av dem

arbetar på krogar i Oslo. Lika viktigt är att osloborna

blivit världsvana, beresta och är allt mer kunniga när det gäller mat.

 

 Norska specialiteter - säsongsbetonat

 Drycker

 Språkurs inför restaurangbesök


 Nyheter och evenemang i Oslo

 

John Carew Arena byggs?

John´s moderklubb Lørenskog IF planerar att bygga en arena i Oslo´s utkant för cirka 160 miljoner kronor. Inte illa för en divison 2 klubb.

 

 

  130 människor greps vid Gazademonstrationer i Oslo

Det blev en stökig lördag i Oslo när det demonstrerades mot kriget i Gaza. Runt om i värdlen har liknande demonstrationer ägt rum

 


 
  Nattliv i Oslo  Nattliv i Oslo
Oslo´s nattliv är väldigt bra. Det finns många barer och nattklubbar med live Dj´s att  välja emellan. Det finns också en hel del livespelningar att se på för den som tycker det är kul. Tycker du om Jazz har du hamnat i rätt stad, här finns en hel del ställen där man kan njuta av jazzen. De flesta ställena brukar ha öppet till klockan tre. Det är rökfritt inomhus och åldersgränserna kan variera från 18 upp till 25 beroende på vilket ställe du vill komma in på.  Läs mer om Oslo´s nattklubar
 
 

 

 
 

 

 
annons t